tirsdag den 8. marts 2011

Shaker

Hvis man skal lave en god drink, er man nødt til at have en shaker. Nogle mener endda, at shakeren er barens vigtigste redskab! Shakere fås i mange farver, former og prisklasser, men de har alle samme opgave; at afkøle din drink hurtigst muligt. Man kan somsagt vælge mange, men min er en såkaldt "tre-delt-shaker", som består af, ja, 3 dele.

1. Top
2. "Mellem-låg" med "si"
3. Beholder

"Mellem-låget" er til, så man ikke får isterningerne med i drinken.


Nogle bruger også en shaker uden top og midterstykke, og der skal man bruge en såkaldt "strainer". Den bruges til at fjerne uønskede ting fra shakeren (frugtkød, isterninger osv.). Min shaker (billeder) har kostet knap 100 kroner.

For at blande en drink i en shaker, tager man først en god håndfuld isterninger (efter behag). Derefter hælder man sprutten, juicen, saften eller "mixeren" i (eller flere af tingene) og så putter man låg på og ryster. Simpelt, ja. Pas på, den bliver hurtigt kold, så bliv ikke forskrækket!

Men en god ting at huske er; hæld aldrig sodavand eller andet med kuldioxid i shakeren, for så ender alt indholdet udover det hele. Derfor er det bedre at hælde sodavanden i glasset for derefter at hælde indholdet af shakeren i.

God fornøjelse

Ingen kommentarer:

Send en kommentar