tirsdag den 8. marts 2011

Absint, Absinth eller Absinthe

"The Green Fairy"!

Absint er ofte frygtet og det er der god grund til. Medmindre man ved, hvad man skal gøre!
Absint opstod engang i 1700-tallet og er en meget stærk alkohol. Ofte fås absint i procenter over 60, og du kan både lave shots og drinks på absint. Min absint er på 70% og på 5 cl. Det er næsten umuligt, at opkøbe absint i Danmark så min er købt i Prag. Kommer man til et sted med absint, er det altså værd at købe, da det er en sjov lille ting. Selvfølgelig skal man passe på doseringen, men man skal heller ikke lytte til alle skræmmehistorierne.

Absint har en smag af anis, eller bedre kendt lakrids, og minder en del om Ouzo i smagen. Forskellen på Ouzo og Absint er, at absint indeholder det der hedder Have-malurt, som indeholder Thujon. Thujon kan medføre hallucinationer, søvnløshed, opkastninger og kramper, hvis man indtager det i store mængder. Det har ofte været det, absint drikkere i 1700-tallet har ønsket at opnå.


For ikke at forglemme: Pernod bliver også kaldt absint, men Pernod i Danmark har en meget lavere procent, så den er ikke lige så stærk som Pernod Absint. Så lad jer ikke narre! Og husk endelig, at købe en såkaldt "absint-ske" - ellers kan det hele være ligemeget.



SHOT
Absint
Sukkerknald
Shotsglas af hårdt materiale (Glas)
Absintske
Lighter/tændstikker

Hæld den ønskede mængde absint i shotsglasset. Dyp derefter sukkerknalden i absinten. Placer så sukkerknalden på absintskeen. Sæt derefter ild til sukkerknalden, og lad den smelte til den, næsten, er væk. Derefter bunder man glasset, og hæver armene i triumf! (Husk at puste ilden af absinten inden du bunder, hvis der stadig skulle være ild i den)

Drink
Absint
Sukkerknald
Absintske
Koldt vand i kande
Højere snapseglas

Hæld den ønskede mængde absint i glasset. Dyp derefter sukkerknalden i absinten. Placer så sukkerknalden på absintskeen. Hæld derefter vandet fra omkring en meters højde, ned på sukkerknalden, og lad den opløse. Nu skulle vandet gerne være "mælket", og du kan nu nyde din drink! (Husk, når der tilføjes vand, er drinken ikke lige så stærk som ren absint)

´

Ingen kommentarer:

Send en kommentar